Netamin Indol-3-karbinol kapszula

8370 Ft
 • Indol-3-karbinol: a keresztesvirágúakban (pl. brokkoli, káposzta, karfiol) természetesen előforduló növényi vegyület
 • Tudományosan igazolt, hogy hozzájárulhat a mellek, a méh, a petefészek és a prosztata egészségének fenntartásához
 • 100% vegán termék: növényi alapanyag növényi kapszulában
 • 60 db-os kiszerelés

  Mi az az indol-3-karbinol?

  Az indol-3-karbinol (I3C) egy természetesen előforduló kéntartalmú vegyület, ami nagy mennyiségben megtalálható az ún. keresztesvirágú növényekben (pl. brokkoli, káposzta, karfiol, kelbimbó, stb.).1-2 Hatásait elsősorban a hormonális rendszerre fejti ki így mind a női, mind a férfi egészség megőrzésében alkalmazható.

  Női hormonegyensúly és az indol-3-karbinol

  Az ösztrogén egy női nemi hormon, melynek ideális esetben le kell bomlania és távoznia kell a szervezetből, miután elvégezte feladatát. Amikor ez az ösztrogén lebontás történik, kétféle mellékterméket kaphatunk:
  •    2-hidroxiösztront (azaz „jó ösztrogén” mellékterméket), illetve
  •    16-alfa-hidroxiösztront (azaz „rossz ösztrogén” mellékterméket).

  A „jó ösztrogén” ösztrogén ellenes hatású, és megóv az ösztrogén függő daganatok kialakulásától.3-4 A „rossz ösztrogén” erősen tud a receptorokhoz kötődni, így nagyon erős ösztrogén hatással bír, növeli a sejtburjánzás és a rosszindulatú daganatok kockázatát. A két ösztrogén mellékterméknek létezik egy optimális aránya, ami ha felborul, akkor ösztrogén dominancia alakulhat ki. Ennek sokféle oka lehet, pl. xenoösztrogének, krónikus stressz, szegényes étrend.5

  Számos kutatás kiváló eredményeket ért el az indol-3-karbinol használatával a hormonális egyensúly helyreállításában. Az indol-3-karbinol elősegíti az ösztrogén melléktermékek egészséges arányát, mivel növeli a „jó ösztrogének” termelését és csökkenti a „rossz ösztrogének” mennyiségét. 6-7-8-9-10-11

  Női alanyokon végzett klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy az indol-3-karbinol hatására pozitív változás következik be az ösztrogén metabolizmusban,12 a felesleges ösztrogének kivezetésével az indol-3-karbinol csökkentheti az ösztrogén dominanciát.13-14-15-16-17-18-19

  Férfi hormonegyensúly és az indol-3-karbinol

  Férfiak szervezetében a tesztoszteron hormonszint a kor előrehaladtával csökken, míg ezzel párhuzamosan az ösztrogén szint pedig lassan, de folyamatosan emelkedik. Felborul a hormonegyensúly, ami komoly egészségügyi problémákhoz vezethet. Az ösztrogén hormonszint egyensúlyban tartása fontos minden férfinak az egészséges libidó, az erős csontok, a szív egészsége, a prosztata egészsége és a megfelelő agyi funkciók fenntartásához.
  Clement K M Ho és munkatársai 2008-ban publikált kutatása kimutatta, hogy a jóindulatú prosztata megnagyobbodásért az ösztrogén is felelős.

  Egyéb tudnivalók a Netamin Indol-3-karbinol kapszuláról:

  OGYÉI szám: 19589/2017.

  FONTOS FIGYELMEZTETÉS:

  A termék hűtőben tárolandó!

  Speciális, hűtött védőcsomagolásban adjuk fel a terméket, hogy a szállítás során se merüljön fel probléma. Keresztesvirágú növényekből (pl. brokkoli) kivont hatóanyagot tartalmaz, amelynek van egy jellegzetes, erős szaga, ez azonban teljesen természetes.

  Eltérő lehet a megszokottól a kapszula tapintása is, mivel 100%-ban növényi eredetű, így más fizikai tulajdonságokkal rendelkezhet, mint a szokványos zselatin kapszulák, számunkra azonban fontos volt, hogy teljes mértékig növényi eredetű terméket állítsunk elő.

  Hatóanyag-tartalom:
  Kapszulánként 400 mg Indol-3-karbinol.
  Szedés:
  Felnőtteknek naponta 1 kapszula, étkezés közben, bő folyadékkal lenyelve.
  Összetevők:
  Indol-3-karbinol, cellulóz (növényi kapszula).
  Figyelmeztetések:
  Az étrend-kiegészítő szedése nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől el kell zárni!
  Terhesség vagy szoptatás alatt a termék szedése nem ajánlott!
  HŰTŐBEN TÁROLANDÓ!