Esettanulmányok

Köszönetet szeretnék mondani mindazoknak akik nevüket és arcukat adták ahhoz, hogy az esettanulmányban végigkövethessük gyógyulásuk folyamatát.

Simon Tünde

Több, mint 15 éve dolgoztam már hajgyógyászként, több száz embert vizsgáltam és kezeltem ez idő alatt, Tündi esete mégis teljesen más volt, mint az addig kezelt betegeimé.

Hajgyógyászati szempontból elmondható, hogy az ő esete előtt is volt már több alopecia totális,alopecia univerzalis problémával küzdő betegem, de senkihez sem volt személyes kötödésem. Amikor ráeszméltem, hogy egy olyan ember jött hozzám vizsgálatra ilyen súlyos problémával,akit látásból ismertem és kedveltem az első pillanatban tudtam,hogy egy nagyon hosszú és küzdelmekkel teli időszak előtt állunk,ahol még szigorúbban és következetesebben kell eljárnom, ha sikert szeretnénk elérni. Tündi az alopecia univerzalis tüneteivel érkezett hozzám, ami azt jelenti, hogy a haj, szemöldök, szempilla és a teljes testszőrzetét a beteg rövid időn belül teljesen elveszíti.

Az első vizsgálatnál kiderült, hogy az extrém mértékű hajhullásán kívül nagyon komoly fejbőr betegsége, gombásodása van,ami felülfertőződött. Gyulladt sebekkel teli érzékeny fejbőr és rasztásodott haj jellemezte, mivel akkor már nem mert 2 hete hajat mosni ,fésülködni.Nagyon részletesen elmondtam Tündinek, hogy mi várható, hogy minden haja kifog hullani és majd a nulláról kell újra építeni. Fel kell készülni arra is, hogy soha nem fog visszanőni. Elmondtam,hogy nagyon szigorú leszek és mindent elkövetek azért, hogy rendbe jöjjön. Az első kezelés alkalmával az elhalt hajszálak, amik rasztaszerűen tapadtak össze tömegével hullottak ki . A nagyméretű kuka félig lett hajjal. Sokkoló volt számára.

Ezt követően 3-4 hétig csak azon dolgoztunk heti 3 alkalommal, hogy a fejbőrén lévő gombás fertőzést megszüntessük. Ezalatt az idő alatt a haja kb.5 % maradt meg. A hosszú kezelés számomra legmegrázóbb pillanata az volt mikor Tündi az édesanyjával megérkezett a soron következő kezelésre és közölte velem ,hogy azt a párszál haját vágjam le kopaszra mert már nem bírja elviselni, hogy hullik.

Amikor elkezdtem letolni a nyírógéppel a maradék hajszálakat Tündi sírt szembe velem a tükörben pedig láttam sírni az anyukáját.

Hónapokon keresztül a külső tápláló, vérbőségfokozó, nyugtató fejbőrkezelés mellé folyamatos vérvizsgálatokat ,tenyésztéses és hormonvizsgálatokat kértem. Végtelenül hálás voltam a házi orvosának aki minden általam felmerült lehetséges vizsgálatra beutalta támogatva a munkámat vagy ismerősöknek akik segítettek különböző speciális vizsgálatokra bejutatni Tündit. Ezek a vizsgálatok mind negatívak lettek.

Tündi makk egészséges volt de kopasz.

Mivel a haj –és fejbőrbetegségeket minden esetben a külsőleg és belsőleg egyaránt kezelni kell Tündi folyamatos vitamin kezelést is kapott. Nagyon hosszú lelkileg több mélypontot megélt állapot után elkezdett nőni a haj, a hajszálak fehérek voltak a festékképzés nem indult be de erős egyenletes és nem pihe hanem normál vastagságú hajszálak nőttek.

Majd egyszer csak foltosan ismét elkezdett hullani Tündi haja de ez most más típusú hajhullás volt,újra elkellett érnem, hogy nem szabad feladni, muszáj megkeresni az okát ennek a hajhullásnak is. Kiderült ,hogy egy gerincműtét vár Tündire. A műtétet követően új erővel növényi őssejt terápiával,tápláló kezeléssel hónapok alatt elértük ,hogy mindenhol egységesen vissza nőt és megmaradt Tündi hajkoronája.

Ma már nem igényel Tündi különleges hajgyógyászati kezelést de speciális számára összeállított sampont, pakolást használ a mindennapokban. A haját pedig tápanyagokban gazdag argán és lenmagolajat tartalmazó hajfestékkel festem.

Ismerje meg Tündét, aki öt hét alatt teljesen megkopaszodott és aki a kezelésemet követően 100%-osan visszakapta régi önmagát

Pálma Tündi

Tündi 2017 augusztusában keresett nagyon kétségbeesett állapotban. Erős hajhullással, valamint intenzív zsírosodással küzdött. Az első hajgyógyászati vizsgálat után részletes hormon vérképet és belgyógyászati vizsgálatot kértem, melyek eredményei beigazolták,  hogy hormonális problémával és hiánybetegséggel állunk szemben.

Egyidejűleg elindult a külső és belső kezelés melynek hatására boldog és elégedett.

2017 agusztus

2017 augusztus: – Itt lett levágva a haja és itt kezdtük meg a kezelést

2018 év eleje

„Első körben szeretnélek megnyugtatni, a lehető legjobb helyen kutakodsz a problémád megoldására. Ami nem más, mint a haj hullás, vagy nevezzük inkább egy rémálomnak, mert lássuk be, nagyon is az. De van megoldás rá, igaz nem kis türelem szükségeltetik hozzá, de higgy nekem, a végeredmény kárpótolni fog. Az az ember fog vissza nézni rád az út végén a tükörből, akit már nagyon régen nem láttál, és már nagyon hiányzott.”

Pálma Tünde

2019 – napjaink