Zsíros haj illetve fejbőr

A túlzott zsírosodás gátolja a hajhagyma megfelelő ellátását és táplálását. A faggyúmirigy túltermel, visszafolyik a zsír a szőrtüszőbe, bekristályosodik, elzárja a hajhagymát. Ezáltal a hajhagyma nem jut tápanyaghoz és oxigénhez, a hajszál elvékonyodik és kialakul a hajhullás. Ezért elengedhetetlenné válik olyan kezeléssel történő beavatkozás, mely elősegíti a sejtek tisztulását és egyensúlyba hozza a sejtek és a faggyúmirigyek működését.

 • Sebochea (folyékony zsírosodás)

  A faggyúmirigy túltermel, visszafolyik a zsír nem csak a szőrtüszőbe, hanem a száli részre is. A hajszál zsíros, szagos, nehéz.

 • Seborrhoea (faggyúsodás)

  A faggyúmirigy túltermel, visszafolyik a zsír a szőrtüszőbe, bekristályosodik, elzárja a hajhagymát. A hajhagyma nem jut tápanyaghoz ill. oxigénhez. A fejbőr kellemetlen szagú, a hajszál elvékonyodik és hullik.

 • Hiperhidrózis - fokozott izzadás

  Hiperhidrózisban szenvedő hajbetegek többen vannak mint gondolnánk.

  A hiperhidrózis egy elmagányosító és kirekesztő szociális probléma.Az izzadás egy teljesen természetes folyamat, a verejték mennyisége az egyes embereknél változó. Ám hiperhidrózis esetén másról van szó. A hiperhidrózis nagy mennyiségű izzadás termelődését jelenti, ami vagy bizonyos testrészekhez kötődik (lokális), vagy az egész testet érinti (generalizált), anélkül, hogy a fiziológiai, tehát a normál szabályozó mechanizmusok működésbe lépnének.
  Mindenki maga érzi, hogy a nagymértékű izzadást, mikor tekinti zavarónak. Van, akinek a fokozott izzadás még tolerálható, más viszont iszonyúan szenved tőle, hiába ugyanolyan tünetei vannak
  A fejbőr fokozott izzadása és ennek kezelése elengedhetetlen az egészséges fejbőr és haj állapotához.

  A hiperhidrózisban szenvedő hajbetegek kezelésének első lépése növényi alapú bőrfelszín tisztítására alkalmas előkezelő folyadék kúraszerű használata.
  Mely alapja az egészséges Ph érték fenntartásának a fejbőrön. Elősegíti az utána alkalmazásra kerülő hatóanyagok felszívódását.