Netamin Mio-Inozitol por

3970 Ft

100 gramm – 50 adag

 

Összetevők:

myo-inositol

Adagolás:

Felnőtteknek napi 2 gramm por (2 csapott mokkáskanálnyi) folyadékban elkeverve, lehetőleg közvetlenül étkezés előtt, vagy közben fogyasztva.

    A mio-inozitol (myo-inositol, vagy myo-inozitol) egy vitaminszerű anyag, amit korábban a B-vitaminok csoportjába soroltak (B8-vitamin néven is találkozhatsz vele), habár klasszikus értelemben nem sorolható a vitaminok közé. A természetben leginkább gyümölcsökben, babban, gabonafélékben és diófélékben fordul elő.

    A mio-inozitol nélkülözhetetlen a sejtek közötti kommunikációhoz, valamint foszforsavval kapcsolódva a sejthártya alkotórészét képezi. Nagy mennyiségben megtalálható a gerincvelői idegekben, az agyban és az agy-gerincvelői folyadékban. Elengedhetetlen többféle agyi jelzőrendszer megfelelő működéséhez, mivel segít javítani a különböző receptorok (ingerfelfogó idegvégek) érzékenységét – emiatt nagyon fontos szerepet játszik a hormonok és neurotranszmitterek (ingerületátvivő anyagok) által használt jelátviteli folyamatokban. 1

    Mit jelent ez röviden összefoglalva? A mio-inozitol segíti például az inzulin hormon, vagy a hangulatért felelős szerotonin és dopamin hatékonyabb működését.2-3

    Habár az inozitolnak összesen 9 különböző formája van, a két leggyakrabban használt és legtöbbet kutatott természetes forma a myo-inositol és a d-kiro-inositol. Mivel a myo-inositol felszívódása egyes források szerint 10-szerese a d-kiro-inozitolnak 4, ezért termékünk 100% tisztaságú myo-inozitol port tartalmaz, magas, 2000 mg-os napi dózisban.