Korpásodásról akkor beszélünk ha a fejbőr elhalt sejtrétege pikkelyszerűen, szabad szemmel is jól érzékelhető módon válik le.

Kiváltó ok: Egy gomba, Pity-sporum-ovalis amely mindenki fejbőrén megtalálható.
Amint ez a gomba túlzott mértékben elszaporodik, felgyorsul a fejbőr természetes sejtmegújulási ciklusa. Így az elhalt hámsejtek összetapadva gyorsabb ütemben távoznak.

 • Száraz korpásodás

  Felborul a fejbőrön lévő mikroflóra, ezáltal nem működik a védekező rendszer, a pity-sporum-ovalis gomba elterjed ezzel tönkre téve a felhám rétegen lévő sejteket. A fejbőrön található korpalemezkék nem zsíros tapintásúak, levállásuk a bőr felületéről gyors. Kihullik a hajszálból.

 • Zsíros korpásodás

  A fejbőrön található korpalemezkék zsíros tapintásúak, tapadnak a fejbőrhöz. A beteg heves viszkető érzésről panaszkodik. Ha a zsírral átitatott korparéteg hosszabb ideig a hajas fejbőrön marad, a bőrlégzés lassul, amely a hajnövést is gátolja.

 • Seborrhoeás dermatitis

  A gomba irritálja a mirigyeket, így begyullad, bőrpírt okoz. Zsírsav termelődik, irritáló hatású, gyulladást okoz (bőrviszketés). A korpapikkelyek egyre nagyobbak lesznek. Visszatérő elváltozás, tünetmentessé tehető.

  A korpásodás okai külső és belső tényezők egyaránt lehetnek:

  – stressz
  – legyengült immunrendszer
  – klíma változás
  – sapka viselése
  – lúgos anyagok használata a pH érték megbomlása

10% kedvezmény a www.babalesz.hu weboldalon történő vásárlás végösszegéből

10% nem halmozható kedvezmény a vásárlás végösszegéből a www.babalesz.hu weboldalon. Kiemelt akciós termékekre nem beváltható.