Hajátültetés

A hajátültetés egyre elterjedtebb eljárás. A laikusok számára ez egy egyszerű esztétikai beavatkozás , pedig ennél jóval többről van szó. A haj végleges elvesztésének tudata nagyon sok esetben pszichés problémákhoz vezethet.

A sikeres hajátültetéshez több feltételnek kell megfelelni. Szakmai tapasztalatom alapján a páciensnek egészséges szervezetre és fejbőrre van szüksége a várt eredmény megtartásához. A hajátültetést megelőző időszakban számos esetben a páciens zsíros, seborrhoea-s fejbőrrel, irritációval, korpásodással, gyulladással küzd. A hajas fejbőr vizsgálatakor ezen problémák feltárása, kezelése majd megszüntetése a cél.

A hajszálak hajtüsző egységekben nőnek. Egy-egy ilyen tüszőből genetikai adottságtól , fejbőr – és tüszőállapottól függően 1-4 hajszál is nőhet. Saját hajból hajtüsző egységeket , úgynevezett graftokat ültetnek át.
Idegen haj beültetése immunológiai okokból nem lehetséges , a szervezet által a haj kilökődik.

Az átültetett haj ideális esetben nem hullik ki, mégis vannak akik hajszálvékonyodást, gyengülést és mennyiségi vesztést tapasztalnak. Ilyen esetben belső szervezeti és fejbőrproblémát kell a háttérben keresni. A hajátültetést követő időszakban odafigyeléssel , speciális hatóanyagokkal a fejbőrt ápolni kell. Erre speciálisan kifejlesztett samponok , tonikampullák , regeneráló oldatok állnak rendelkezésre.

  • További hasznos tanácsok

    1. Hajátültetés előtt általános belgyógyászati kivizsgálás
    2. Szakszerű, célirányos fejbőrvizsgálat
    3. Körültekintő szakmai háttérrel rendelkező specialista választása
    4. Elengedhetetlen a hajátültetést végző orvossal való közvetlen konzultáció