PMS SZINDRÓMA – VIZESEDÉS

 

Dagad a kezed, dagad a lábad? A hasad olyan mint egy léggömb?
Az okok egyike lehet az ösztrogéntúlsúly miatti ödéma. Az ödémák, másképp kifejezve a vízvisszatartás különböző szervi, szív, vese, máj vagy a vénák gyenge működése miatt alakulhatnak ki. A felfúvódás, a hasi puffadás az ösztrogén dominancia miatti vízvisszatartás eredménye is lehet.
A hormonháztartás kiegyensúlyozatlan működése, az ösztrogén progeszteronhoz viszonyított magasabb szintje, szintén ödémák kialakulásához vezethet.

Az ödémák menstruáció előtt, vagy a változókor előtt jellemzőek. A vízvisszatartás a has területén is jelentkezik. Ezen kívül a lábak, a lábujjakban, a kezekben is felfúvódás érzést tapasztalhatunk. A vizesedés sokszor az arcon is észrevehető.

Az ödémák kialakulását több növény képes megszüntetni. A vízhajtó növényeknek eleve van egy vízelvonó hatása, ugyanis a vese kiválasztó tevékenységét serkentik, így a távozó vizelet mennyiségét növelik. Ezen kívül segítik a testfolyadék áramlását, hatásukra nem alakul ki ödéma vagy a már meglévő ödéma megszűnik.

A vízhajtó növények és a vízhajtó gyógyszerek közötti ÓRIÁSI KÜLÖNBSÉG, hogy a gyógyszereknél a vízzel együtt az ásványi anyagok is távoznak a szervezetből. A vízhajtó növények viszont azonnal pótolják a hiányzó ásványokat, így a vízhajtó gyógyszereknél kialakuló ásványi anyag hiány a növények esetében nem jön létre.

Így a szervezet növényi “víztelenítése” esetében, ellentétben a gyógyszeres kezeléssel, nem alakul ki ásványi anyag hiány.

A növények további nagy előnye hogy széles körű a hormonrendszerre gyakorolt jótékony hatásuk, például a vízhajtás mellett egyben nyirokrendszer élénkítő, gyulladás-gátló, immunerősítő, vérkeringés serkentő hatásuk van.

A PMS- PREMENSTRUÁCIÓS SZINDRÓMA tünetei:

-hangulatingadozás
-ingerlékenység
-depresszió
-puffadás
-alvászavar
-cukoréhség
-fejfájás
-mellfeszülés
-vizesedés
-fokozott hajhullás

A PMS oka,a hormonegyensúly felborulása.
Az ösztrogén színt emelkedik,a progeszteron színt csökken.

A PMS SZINDRÓMÁBAN szenvedőknek ajánlott:
súlyosságtól függően
-Magnézium
-B6 vitamin
-Ligetszépe olaj
-Kálcium
-Pre-mens tabletta szedése
-növényi vízhajtó tea / tabletta